Chirurgie

Chirurgia se defineste ca tratarea diferitelor afectiuni, leziuni ale corpului prin incizie sau manipulare in special cu ajutorul instrumentelor. Este o ramura a medicinii veterinare in continua dezvoltare si perfectionare. Chirurgia ca si amplitudine a manoperelor efectuate se imparte in chirurgie de mare si mica anvergura.

Experienta acumulata de-a lungul timpului completata si cu participari la diferite congrese si work-shop-uri ne-a ajutat la rezolvarea multor cazuri de complexitate crescuta.
Pentru a facilita interventiile chirurgicale si a minimaliza riscurile aferente, clinica noastra este dotata cu aparat de anestezie inhalatorie, monitor de functii vitale, electrocauter, dispozitive de mentinere a temperaturii corporale intraoperator etc.

In cadrul clinicii realizam o gama larga de interventii chirurgicale:

CHIRURGIA TESUTURILOR MOI

– Chirurgie plastica si reparatorie

– Chirurgia ochiului (entropion, ectropion, protruzia glandei pleoapei a treia)

– Chirurgia urechii (othematom, ablatia canalului auditiv extern, lateralizare de canal auditiv extern, trepanatie bula timpanica)

– Chirurgia aparatului digestiv (tumori orale, chisti salivari, traume oro-faringiene, chirurgia stomacului si a intestinului (colopexie, colonectomie partiala, enterotomie, enterectomie), remediere hernii (ombilicala, inghinala, perineala, transdiafragmatica), prolaps rectal)

– Chirurgia ficatului (remediere sunt portosistemic extra-hepatic)

– Chirurgia splinei

– Chirurgia aparatului reproducator (sterilizare, cezariana, piometrite, omentalizare chist prostatic, fimoza, ablatie lant mamar)

– Chirurgia aparatului respirator (sindrom brahicefalic, traheostoma, toracocenteza)

CHIRURGIE ORTOPEDICA

-Remedierea diverselor tipuri de fracturi

-Remedierea leziunilor ligamentare

-Remedierea luxatiilor patelare