Prim ajutor si urgente

Prim ajutor si urgente

De multe ori se poate intampla ca animalul de companie sa aiba nevoie de ajutorul nostru, si pentru a-l putea ajuta cu adevarat este necesar sa stim cateva „trucuri”, sa stim cum sa actionam corect, fara sa ii agravam starea actuala.


Pentru inceput este necesar sa ne asiguram ca si noi, cei care incercam sa ajutam, suntem in siguranta. La fel ca si in cazul protocoalelor de prim ajutor uman, siguranta salvatorului este prioritara! Daca vom fi raniti, muscati, zgariati atentia noastra nu va mai putea fi complet focalizata asupra animalului. Pentru aceasta recomandarea noastra este sa folosim botnita, metode de contentie.


Este bine sa avem o mica trusa de prim ajutor pentru prietenul nostru patruped, compusa din: comprese sterile, role de tifon, bandaj auto-adeziv, apa oxigenata, betadina, un termometru digital pentru copii , foarfeca, botnita.




Chiar daca aparent animalul a trecut peste starea critica, este indicat sa fie vazut si de medicul veterinar pentru a exclude eventuale complicatii pe viitor! Chiar daca este o situatie de urgenta, contactati telefonic medicul veterinar si oferiti-i detalii despre ce s-a intamplat pentru a sti ca veniti si a se putea pregati pentru venirea dumneavoastra.


Bine de stiut:


Atat la caine, cat si la pisica
temperatura normala se incadreaza in intervalul 38°C -39.2°C